Glas- en rioolverzekering

Barst in het raam? De glasverzekering!

Bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst wordt automatisch een glasverzekering afgesloten. Dit staat in de huurovereenkomst vermeld. Huidige huurders die zich nog niet hebben aangemeld kunnen alsnog voor € 1 per maand een glasverzekering bij ons afsluiten. Een glasverzekering betekent vooral gemak van het melden van glasschade en een vergoeding van de kosten. 

Onze glasverzekering loopt via 'verzekeringsmaatschappij Samenwerking Glasverzekering' te Zutphen. Glasschade meld je 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de meldkamer (Service Glasherstel B.V.). Het - gratis - telefoonnummer is 0800 022 61 00. De meldkamer schakelt een herstelbedrijf in. Je ontvangt géén factuur voor het herstel van de glasschade.

Verstopping? Rioolverzekering!

Net als de glasverzekering word je bij het ondertekenen van de huurovereenkomst ook aangemeld bij het rioolverzekering. Natuurlijk is het ook hier mogelijk om je alsnog aan te melden voor het rioolverzekering, mocht je nog geen lid zijn.

Een verstopping van het toilet, gootsteen of de douche, het kan ons allemaal wel eens gebeuren. Een onplezierige gebeurtenis die natuurlijk nooit gelegen komt. Een dergelijke verstopping wordt vaak veroorzaakt door de resten van zeep of shampoo en haren, die door het bad- en douchewater worden afgevoerd en zich ophopen in de riolering. Andere boosdoeners die regelmatig verstopping veroorzaken zijn etensresten en vetten die, bijvoorbeeld bij het afspoelen van de vaat, door de gootsteen worden gespoeld.

Natuurlijk kun je zelf maatregelen nemen om de kans op een verstopping te verkleinen. Wij raden je af agressieve oplos- en ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Deze middelen kunnen in combinatie met water brandwonden veroorzaken en tasten ook de PVC-afvoerbuizen aan. Spoel de afvoer regelmatig door met warm water en  (huishoud)soda.

Snel geregeld

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het riool toch een keer verstopt raken. Met het rioolverzekering hoef jij je geen zorgen te maken over de hoge kosten voor herstel. Je bent verzekerd voor het ontstoppen van al uw binnen- en buitenriolering. Bij rioolverstopping mag je direct contact opnemen met Teeuwissen Rioolreiniging B.V., telefoonnummer (0342) 42 56 78

Let op!

Heb je aantoonbaar slecht gebruik gemaakt van de afvoer (bijvoorbeeld frituurvet of ander restafval dat niet in het riool thuishoort), dan ben je zelf aansprakelijk voor de kosten. Dit wordt niet vergoed door de rioolverzekering.