De huur opzeggen

Ga je verhuizen? Je zegt de huur makkelijk op via jouw persoonlijke pagina.

Wil of kun je niet inloggen op MijnWSL? Dan kun je de huur opzeggen via de blauwe knop "Formulier huur opzeggen"

Zolang de coronamaatregelen gelden, hanteren we een andere werkwijze bij huuropzegging. Je leest het op de pagina Coronamaatregelen WSL.

Hou bij het opzeggen van de huur rekening met de volgende stappen:

 • 1

  Minimaal één maand van tevoren opzeggen

  We raden je aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen (maximaal drie maanden van tevoren). Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als je vertrekt. Met de nieuwe huurder kunt je onderling zaken afstemmen en overname regelen. Je hebt een opzegtermijn van minimaal één maand. Hou er rekening mee dat de laatste huurdag niet in het weekend valt én denk aan feestdagen!

 • 2

  Andere situaties

  Is er sprake van een andere situatie dan een normale huuropzegging? Hieronder lees je hoe je de huur in zo'n situatie opzegt:

 • 3

  Ik heb de huur opgezegd, wat gebeurt er nu?

  Zodra wij de huuropzegging ontvangen, nemen wij vaak nog dezelfde of de eerstvolgende werkdag contact met je op. We plannen dan samen afspraken voor een vooropname en een eindopname. Tijdens de vooropname bespreekt de opzichter samen met jou hoe je de woning moet achterlaten. Jullie leggen dit vast op het opnameformulier, waarvan je direct een kopie krijgt.

 • 4

  Wie wordt de nieuwe huurder van mijn woning?

  Wij publiceren onze woningen op WoningNet. Soms plannen wij groepsbezichtigingen in, maar meestal neemt één kandidaat-huurder contact met je op voor een bezichtiging. Wij laten dit vooraf weten. Met de kandidaat-huurder bespreek je de eventuele overname van goederen. Je legt dit samen vast op een 'overnameformulier'. Dit formulier krijg je van de opzichter tijdens de vooropname.

  (Bij de huuropzegging vragen wij je of wij een telefoonnummer mogen doorgeven aan de kandidaat-huurder. Zo kunnen jullie samen een afspraak maken voor een bezichtiging.)

 • 5

  Wanneer lever ik de sleutels in?

  De laatste huurdag is aangebroken. Tijdens de eindopname bespreken we het opnameformulier en controleren we samen nog eenmaal de woning. Daarna geef je ons de sleutels.

  Wanneer volgt de eindafrekening?

  Er zijn twee eindafrekeningen. De eerste is van ons. Heb je teveel huur betaald of moet je nog iets betalen? Binnen vier tot zes weken na de laatste huurdag ontvang je deze eindafrekening. Eventuele afrekenbare servicekosten (bijvoorbeeld stookkosten) worden één keer per jaar afgerekend. Je ontvangt deze eindafrekening vóór 1 juli van het eerstvolgende jaar.