Via onderstaand formulier kunt u een aanvraag indienen voor woningruil. Dit kan alleen als u al een ruilpartner heeft gevonden. Wij zoeken geen ruilwoning voor u. Het is dus noodzakelijk om twee adressen in te vullen. Wij beoordelen of de ruil kan doorgaan, op basis van inkomen, huurprijs en gezinssamenstelling. Indien nodig nemen wij contact op met de verhuurder van de ruilwoning.

Aanvraagformulier Woningruil

Woning 1 (huurder WSL)

Dit is een eerste aanvraag woningruil. Zodra wij deze aanvraag ontvangen, bekijken wij of uw woning én de ruilwoning in aanmerking komen voor woningruil. Het kan zijn dat één van beide woningen na verhuizing wordt verkocht, of één van beide woningen voldoet niet aan de passendheidscriteria.
Komen beide woningen in aanmerking voor woningruil, dan moeten zowel u als uw ruilpartner een actuele inkomensverklaring overhandigen. U vraagt deze digitaal aan via mijn.belastingdienst.nl.

Woning 2 (huurder WSL of andere verhuurder)
Controleren en verzenden

Nadat u op onderstaande knop 'controleren' klikt, volgt er nog een controlepagina. Controleer uw gegevens en klik dan op de knop 'versturen'.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden