Stappenplan WoningNet

 • 1

  De basisvoorwaarden voor het inschrijven als woningzoekende zijn: 

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of u verblijft hier rechtmatig.
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager bij WoningNet Regio Eemvallei.

  Bindingseisen

  In de regio Eemvallei worden geen bindingseisen gesteld. Alleen de gemeenten Amersfoort en Eemnes kiezen ervoor een deel van hun woningen met voorrang aan te bieden aan de regio of gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van Woningnet regio Eemvallei.

  Inschrijven

  U kunt zich inschrijven op de website van Woninget regio Eemvallei: www.woningneteemvallei.nl.

  Kosten

  Nieuwe woningzoekenden betalen € 30 inschrijfgeld. Verlenging van de inschrijving kost € 15 per jaar.

  E-mailadres verplicht

  Via WoningNet gaat het zoeken, reageren en toewijzen van een woning geheel digitaal; een e-mailadres is verplicht. Ook het verlengen van uw inschrijving gaat via e-mail. WoningNet verstuurt geen brieven.

 • 2

  Via WoningNet bieden we dagelijks woningen aan. Heeft u een vaste dag per week waarop u het woningaanbod bekijkt, dan mist u nooit iets. De woningen blijven namelijk 8 dagen op de website staan. Let wel op dat u gelijk reageert, misschien is de woning de volgende dag niet meer beschikbaar. Reactiesnelheid is geen criterium, woningen worden alleen toegewezen op basis van inschrijfduur (met uitzondering van urgenten). U mag maximaal 3 lopende reacties hebben.

  Bent u serieus op zoek naar een (andere) woning, zorg dan dat u alle benodigde documenten in huis heeft. Reageert u niet op tijd op de e-mailberichten van WoningNet of hebben we de vereiste papieren niet op tijd van u ontvangen, dan vervalt de aanbieding en wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden.

 • 3

  Wanneer u een mogelijke kandidaat bent voor een woning, dan ontvangt u van WoningNet een e-mailbericht. Hierin wordt gevraagd uw belangstelling voor de woning te bevestigen. In deze e-mail staat ook informatie over de benodigde documenten die u moet aanleveren. Vraag gelijk de benodigde documenten bij de gemeente en Belastingdienst aan, zodat u ze op tijd in huis heeft.

 • 4

  Geeft u aan nog steeds belangstelling te hebben, dan ontvangt u van WoningNet via e-mail een uitnodiging om de woning te bezichtigen. In deze uitnodiging staan de gegevens van de huidige huurder of andere informatie over hoe u een afspraak voor bezichtiging kunt maken. 

 • 5

  Na de bezichtiging nog steeds enthousiast? Geef binnen de aangegeven periode bij WoningNet aan dat u de woning accepteert. Doe dit ook wanneer u de woning niet wilt accepteren. We horen graag wat uw redenen hiervoor zijn. Om de woning te accepteren vult u op deze pagina het acceptatieformulier in.

 • 6

  U ontvangt van WoningNet een aanbieding voor de woning als u eerste kandidaat bent. U krijgt informatie over de benodigde documenten en wanneer u deze moet inleveren.

 • 7

  U moet een aantal documenten aanleveren voor controle. 

  De documenten kunt u via e-mail sturen. Houd rekening met de aangegeven termijnen. Te laat uw documenten inleveren betekent dat u niet meer in aanmerking komt voor de betreffende woning. Wij benaderen dan de volgende kandidaat.

  Zijn uw documenten in orde, dan zetten wij de voorlopige aanbieding om in een definitieve aanbieding. 

  Zodra de datum van sleuteloverdracht bekend is, maken wij een afspraak met u voor het ondertekenen van de huurovereenkomst. We gaan ervan uit dat u op de afspraak aanwezig bent! Lukt dit niet, neem dan op tijd contact op, anders vervalt de aanbieding alsnog. Bent u zonder bericht niet aanwezig bij de ondertekening, dan brengen we extra administratiekosten in rekening.

  U kunt met vragen over uw inschrijving en het reageren op woningen, terecht bij WoningNet Regio Eemvallei: 

  T  (0900) 040 06 02  [van 8.00 tot 17.00 uur | € 0,45 per gesprek] of  www.woningneteemvallei.nl [contactformulier op de website]

  Krijgt u daadwerkelijk een woningaanbieding, dan loopt vanaf dat moment het contact via Woningstichting Leusden.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden