Dorpsplein Achterveld heet nu C.M. de Vorplein

Publicatiedatum: 16-03-2018

Met een druk op de knop onthulden de kleinkinderen van familie De Vor afgelopen donderdag het C.M. de Vorplein, vernoemd naar hun overgrootvader. Vlak daarvoor opende wethouder Jan Overweg, door samen met Monique Brewster (Woningstichting Leusden) en Jan van Barneveld (De Alliantie) een lint door te knippen, het nieuwe dorpsplein in Achterveld.

Het dorpsplein is vernoemd naar de oprichter van het Coöperatieterrein, C.M. de Vor. Het coöperatiegebouw kon bij de bouw van nieuwbouwwijk Groot Agteveld niet behouden blijven. Architectenbureau Verburg tekende een appartementengebouw dat naadloos aansloot op de plek en omvang van het oorspronkelijke gebouw.

Kindertekeningen vrolijken plein op

De opening van het dorpsplein was de formele overdracht van Woningstichting Leusden en De Alliantie aan de gemeente. Op het plein is een aantal parkeerplaatsen aangelegd. Zodra er een evenement plaatsvindt is het mogelijk het plein in zijn geheel af te sluiten. Bij de start van de bouw van de sociale huurwoningen is een tijdscapsule begraven, met tekeningen van de kinderen uit Achterveld. Ter gelegenheid van de opening  van het dorpsplein zijn de Achterveldse kinderen opnieuw betrokken om hun creativiteit te tonen. Onder begeleiding van Evelien Kooloos beschilderden zij keien, die inmiddels het plantenvak opvrolijken.

Weeghuisje blijft behouden

Tijdens de drukbezochte opening onthulde wethouder Overweg dat het enige tastbare overblijfsel van het coöperatiecomplex, het weeghuisje, behouden blijft. De gemeente gaat het huisje opknappen, waarna het wordt aangewezen als gemeentelijk monument. De contouren van de weegbrug zijn zichtbaar gemaakt in de bestrating van het plein. Zo combineert het nieuwe plein zich met de oorspronkelijke functie.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden