14 energiezuinige huizen 'Bouwdriest' klaar voor nieuwe huurders

Publicatiedatum: 08-02-2022

We hebben deze week de nieuwbouwwoningen in het project ''Bouwdriest" opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het gaat om 14 energiezuinige huurwoningen in de wijk ’t Ruige Veld in Leusden. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen op het dak. Tien woningen zijn toegewezen aan de langst ingeschreven woningzoekenden, de andere vier zijn verloot.

Op de locatie waar ooit boerderij Bouwdriest stond, staan nu twee blokken huizen. De kopgevel van het gebouw met de 14 sociale huurwoningen is gebaseerd op de klassieke boerderij. In de nok hangt een oude ‘makelaar’ en het dak is voorzien van sierlijsten.

Besparen op energiekosten
Met een greep ‘prikte’ wethouder Wim Vos samen met mevrouw Rademaker, een van de nieuwe bewoners, de poster in met een afbeelding van de oude boerderij. Met deze handeling werden de nieuwe huurwoningen op 8 februari officieel opgeleverd aan de nieuwe huurders. Mevrouw Rademaker hoopt dat ze in haar nieuwe huis kan besparen op de energiekosten en wat minder burengeluid hoort.: “Het huis waar ik nu woon is vrij gehorig. Voor mij een reden om uit te kijken naar een ander huis. Bijkomend voordeel is dat mijn zus en zwager in de buurt wonen. Wel zo gezellig”.

Eén en tweepersoonshuishoudens
De woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens en hebben een open keuken, twee slaapkamers op de eerste verdieping en een kamer op de tweede verdieping als berging of werkkamer. De woningen hebben een tuin aan de voordeurzijde. Achter de “boerderij” staan de (losse) schuurtjes voor alle woningen. Op de plek van de oude kapschuur staan vijf rijwoningen met de voorgevels gericht op de Ruige Velddreef. Dit zijn koopwoningen, verkocht door bouwbedrijf Schoonderbeek.

Lotingwoningen
WSL heeft  tien woningen toegewezen aan de langst ingeschreven woningzoekenden. De andere vier woningen zijn verloot. Hierdoor biedt WSL ook kans aan starters die minder lang staan ingeschreven. Alle 14 woningen zijn verhuurd. Reageren is niet meer mogelijk.

Deel deze pagina