Bewonerscommissies op bezoek in aardehuizen

Publicatiedatum: 23-05-2019

Elk jaar bezoeken we samen met onze bewonerscommissies een project of locatie waar huisvesting centraal staat. Vorig jaar bezochten we een tentoonstelling over de 'krotwoningen' van vroeger, in Het Schip Amsterdam. Dit jaar bezochten we het 'wonen van nu': de Vereniging Aardehuis in Olst.

Een aardehuis is ontworpen om zelfvoorzienend te zijn. De visie van de vereniging is “bouwen, werken, wonen en leven in harmonie met de natuur, in verbondenheid met elkaar en ter inspiratie van de wereld”.  De missie is een ecologische wijk van zelfvoorzienende aardehuizen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. De leden van de bewonerscommissies kregen een rondleiding, konden vragen stellen en vooral ook zien op welke bijzondere wijzen materialen worden hergebruikt in het zelfvoorzienend wonen. Een muur van gemetselde oude autobanden, bijvoorbeeld.

Terug in Leusden stond er een heerlijk buffet klaar. De leden van huurdersorganisatie HLVE sloten hier ook bij aan om even bij te praten met de commissieleden.

www.aardehuis.nl

 

Deel deze pagina