Bouw van eerste woningen Hof van Liz in Leusden gestart

Publicatiedatum: 20-04-2021

Bouwbedrijf Van Wijnen is gestart met de bouw van 53 sociale huurappartementen voor Woningstichting Leusden die onderdeel zijn van het nieuwbouwproject Hof van Liz. In totaal worden er op deze locatie aan de westrand van Leusden 102 nieuwe woningen gebouwd. 77 appartementen verdeeld over vier woongebouwen, 22 twee-onder-één-kap woningen en 3 vrijstaande woningen. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen projectontwikkelaar Van Wijnen en Woningstichting Leusden.

De 53 sociale huurappartementen van Hof van Liz, verdeeld in twee woongebouwen, worden als eerste gebouwd. Daarmee wordt een flink aantal sociale huurwoningen aan het aanbod in Leusden toegevoegd. Met de bouw van de twee andere woongebouwen met 12 vrije sector huurappartementen en 12 koopappartementen start Van Wijnen medio juli. Tweeëntwintig nog te bouwen twee-onder-één-kap woningen en drie vrijstaande woningen maken Hof van Liz compleet.

BOUWEN VOOR LEUSDENAREN Sinds 2016 werken de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden en Van Wijnen gezamenlijk aan de ontwikkeling van dit plan. Bouwen voor Leusdenaren is een uitgesproken wens van de gemeente, waardoor maximale vrij op naam prijzen voor de 22 twee onder een kapwoningen zijn bepaald. Dit draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt in Leusden. 

,,In Hof van Liz wordt gebouwd voor Leusdenaren uit verschillende doelgroepen. Dat is waar wij als gemeente voor staan. Er is ruimte voor jong en oud, gezinnen, samenwonend, of alleenstaand, vermogend en minder vermogend in een groene, maar ook binnenstedelijke omgeving,” aldus wethouder Erik van Beurden.

HOF VAN LIZ De locatie van Hof van Liz ligt aan de westrand van Leusden, op loopafstand van het centrum, tussen de Groene Zoom en de watergang langs het park Princenhof met de ontsluiting aan de Lisidunalaan. Het bestaande groen wordt zoveel mogelijk ingepast en de infrastructuur wordt zo aangelegd dat er alleen langzaam verkeer mogelijk is. Ook het smalle wandelpark met sloot aan de noordzijde van de locatie blijft bestaan.

Joke ten Brink, directeur-bestuurder van Woningstichting Leusden: ,,De start bouw is een prachtige mijlpaal in een mooie samenwerking, zeker ook met Beweging 3.0. Wij zijn erg enthousiast over de toevoeging van deze appartementen aan ons woningbestand. De woningen worden comfortabel en energiezuinig uitgevoerd, met materialen en kleuren die passen in het bestaande natuurlijke groen. Een mooie uitbreiding voor onze huurders en woningzoekenden in Leusden. We bouwen hier voor alle leeftijden en levensfases, maar reserveren ook enkele appartementen speciaal voor ons doorstroomproject Van Groot naar Fijn.”

Interesse in één van de 53 sociale huurappartementen? 

Wil je in aanmerking komen voor één van de appartementen van WSL in Hof van Liz? Nog even geduld! Pas in de loop van 2022 bieden we de appartementen te huur aan via WoningNet Eemvallei. We adviseren wel dat je nu al ingeschreven staat bij WoningNet als woningzoekende, omdat WSL een groot deel van de woningen aanbiedt op basis van de langst ingeschreven woningzoekende. De exacte toewijzingsregels zijn nog niet vastgesteld, maar een inschrijving bij WoningNet Eemvallei is altijd één van de vaste vereisten. Kijk voor meer informatie op de website van WoningNet.

 

Deel deze pagina