Brandweer oefent in leegstaande woningen WSL

Publicatiedatum: 18-06-2018

Om in noodsituaties juist te handelen oefent de brandweer regelmatig in echte woningen. Zo bootsen zij de beste omstandigheden na, die dichtbij de realiteit komen. Op woensdag 20 juni is er een oefening in een leegstaande woning aan de Wilgenlaan.

Schrik niet!

“Waar rook is, is (nu geen) vuur.” Hoe is het om bij brand in een woning te zoeken naar mogelijke aanwezigen? De brandweer wil dit oefenen in een zo realistisch mogelijke situatie. Met rookmachines en oranje licht wordt vuur nagebootst. Schrik niet! Van buitenaf kan het door de ramen namelijk lijken alsof er werkelijk brand is in de woning.

Er staan brandweerauto’s bij de woning, maar er wordt geen gebruik gemaakt van blauw licht of sirenes. Komt er een echte brandmelding binnen, dan vertrekken ze natuurlijk wel met spoed. De oefening duurt ongeveer van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Toestemming WSL

De brandweer heeft natuurlijk onze toestemming oefeningen uit te voeren in onze woningen. We zien deze oefening ook als een mooie test voor de veiligheid van onze huurders. De brandweer krijgt de sleutels van de woning en laten de woning na de oefening weer netjes achter. 

Deel deze pagina