Buren Groot Agteveld leren elkaar kennen tijdens buurtfeest

Publicatiedatum: 25-09-2023

 

Afgelopen zaterdag (23 september), op Nationale Burendag, was het feest in de wijk Groot Agteveld in Achterveld. Om te vieren dat de nieuwe wijk zo goed als klaar* is, boden woningcorporatie Omthuis en de Alliantie Ontwikkeling alle buurtbewoners een prachtig feest aan. We kijken terug op een zeer geslaagde middag.

De verschillende foodtrucks zorgden voor smakelijke traktaties. Jonge kunstenaars konden vogelhuisje beschilderen en meenemen als aandenken of zich uitleven op het springkussen. Voor wie durfde, was er zelfs de uitdaging om een stier te bedwingen, en je kon de wijk verkennen tijdens een ontspannen rit met paard en wagen.

Wethouder Wim Vos feliciteerde de buurt met de mooie wijk en vroeg de bewoners daar ook zelf een bijdrage aan te leveren, want ‘het mooiste van een wijk zijn de mensen die er wonen’. François Claessens, directeur-bestuurder van woningcorporatie Omthuis, wenste de nieuwe bewoners veel woonplezier toe en hoopt dat met dit feest de traditie is geboren om ieder jaar Nationale Burendag te vieren.

Over de wijk
In 2009 ondertekenden Omthuis (voormalig Woningstichting Leusden), de Alliantie Ontwikkeling en de gemeente de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de woningen en het ontwerp en aanleg van de openbare ruimte. De nieuwe wijk met in totaal 244 woningen heeft een diversiteit aan type woningen; 60 appartementen, 4 koopgarantwoningen van Omthuis, 71 sociale huurwoningen, 5 vrije sector huurwoningen en 164 koopwoningen in verschillende prijsklassen. Het is een plek geworden waar mensen met verschillende achtergronden en levensstijlen samen een fijne buurt vormen.

Zowel Omthuis als de Alliantie ontwikkeling kijken terug op een mooi samenwerking met verschillende partners. Ron Blomaard van de Alliantie Ontwikkeling bedankte mede namens Omthuis Theo Verburg Architecten, 4D Architecten, Koopmans, Drong, SAB en de vele anderen die zich de afgelopen tien jaar hebben ingezet voor het succes van Groot Agteveld.

 

Deel deze pagina