Dakwerkzaamheden huur- en koopwoningen in Akkerhoeve/Noordwijck

Publicatiedatum: 23-06-2022

Dit najaar start WSL met het verduurzamen van huurwoningen en Koopgarant-woningen in de wijk Akkerhoeve/Noordwijck. Tijdens de voorbereidingen ontdekten we dat een aanpassing van de huidige dakconstructie nodig is bij 3 type woningen in de wijk. Het gaat daarbij om 128 uur- en koopwoningen op een totale projectomvang van 237 huurwoningen en 88 Koopgarant-woningen. Aannemer Mens Zeist Vasgoedonderhoud voert deze aanpassingen na deze zomer uit. 

Interim directeur-bestuurder Johan Westra legt uit dat door de huidige dakconstructie een deel van het gevelmetselwerk van de woningen vervormd kan zijn. “Een eenvoudige aanpassing van de dakconstructie voorkomt mogelijke verdere vervorming in de toekomst en is nodig om de daken voor te bereiden op de verduurzamingsmaatregelen”, aldus Westra.

WSL werkt sinds 2017 aan een duurzaamheidsproject, waarbinnen ruim 700 woningen ingrijpend worden verbouwd tot zeer energiezuinige woningen. Inmiddels zijn al 500 bestaande woningen verduurzaamd. Het doel is dat het totale woningbezit na het project gemiddeld energielabel B (energie-index 1,25) heeft. Dit doel heeft WSL al in 2021 bereikt.

Alle betrokken huurders èn eigenaren van een Koopgarant-woning  zijn via een brief en informatiebijeenkomst geïnformeerd over de dakwerkzaamheden. “We willen dat huurders en eigenaren van een Koopgarant-woning goed en fijn wonen. Daarom voert aannemer Mens-Zeist de werkzaamheden ook bij eigenaren van de Koopgarant-woningen voor rekening van WSL uit. Naast deze aanpassingen start WSL met het verduurzamen van de woningen in de wijk”, besluit Westra. 

 

Deel deze pagina