Eerste gasloze nieuwbouwhuizen WSL klaar: wethouder Vos reikt eerste sleutel uit in Achterveld

Publicatiedatum: 19-01-2022

Huurders van het nieuwe appartementencomplex aan de Veldhoek in Achterveld krijgen vandaag de sleutel van hun nieuwe huis. Het complex met 12 appartementen is onderdeel van nieuwbouwwijk Groot Agteveld, Het is één van de eerste gasloze projecten van Woningstichting Leusden (WSL). Wethouder Wim Vos overhandigde mevrouw Van Essen officieel de eerste sleutel.

WSL bouwt in Achterveld nog een appartementencomplex van 16 gasloze woningen. Met deze twee gebouwen samen voegt WSL 28 appartementen toe aan het betaalbare sociale woningaanbod. De meeste woningen hebben twee slaapkamers. Mevrouw Van Essen is blij met haar nieuwe appartement: “Een paar jaar geleden schreef ik mij in als woningzoekende. Gewoon uit voorzorg. Ik heb nu een koophuis maar dat is te groot voor mij alleen. Dus toen dit appartement voorbij kwam heb ik meteen gereageerd. Ik ben er enorm blij mee.”

De bouw van de twee appartementencomplexen startte in het voorjaar van 2021. Er is veel aandacht voor kleur, materialen en energiezuinigheid. Het zijn de eerste appartementencomplexen van WSL zonder gasaansluiting. De woningen worden voorzien van warmtepompen en op het dak ligt een fors aantal zonnepanelen. Wethouder Vos:  “Ik heb de sleutel mogen overhandigen aan een trotse mevrouw Van Essen die staat te trappelen om te verhuizen naar haar comfortabele woning. Ik ben blij met het resultaat van het eerste appartementencomplex en zie uit naar de realisatie van de volgende fase.”

De wijk Groot Agteveld bestaat straks uit ongeveer 240 woningen, waarvan Koopmans Bouw bijna een derde voor WSL realiseert. Interim bestuurder Johan Westra vertelt over de ambitie om in 2025 te groeien naar een sociale woningvoorraad van 2.800 huizen. “Dat staat beschreven in ons ondernemingsplan. Maar met alle projecten die nu in voorbereiding en in ontwikkeling zijn, is de verwachting dat we in 2025 zelfs op 2.900 uitkomen. En dat is goed, want de wachtlijsten zijn enorm,” zegt Westra.

Alle 12 appartementen zijn inmiddels verhuurd, De verhuur van de andere 16 nieuwe appartementen via WoningNet begint naar verwachting eind februari dit jaar.

 

Deel deze pagina