Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

Publicatiedatum: 18-02-2021

Als gevolg van een motie in de Tweede Kamer mogen woningcorporaties dit jaar de (kale) huurprijs van sociale huurwoningen per 1 juli 2021 niet verhogen. Ook WSL bevriest deze deze huren dit jaar. Voor huurders die afrekenbare servicekosten betalen, kan de totale huurprijs per 1 juli wél wijzigen.

Voor sociale huurwoningen van WSL wordt dit jaar geen 'jaarlijkse huurverhoging' berekend, per 1 juli 2021. DIt is het gevolg van een in de Tweede Kamer aangenomen motie voor huurbevriezing, in verband met de coronacrisis.

Servicekosten kunnen wél veranderen per 1 juli 2021

Huurders met servicekosten die jaarlijks worden afgerekend, krijgen voor 1 juli 2021 een brief met de nieuwe tarieven.

Wet eenmalige huurverlaging

Huurders van een sociale huurwoning met een hoge huur en een laag inkomen hebben recht op een eenmalige huurverlaging. Ook hiervoor kijkt WSL naar het inkomen van 2019. Huurders die in 2019 een lager inkomen en een hoge huurprijs hadden, krijgen automatisch bericht van WSL over de eventuele huurverlaging

Is uw inkomen in 2020 sterk gedaald (langer dan zes maanden)? Dan kunt u zelf huurverlaging aanvragen. Op www.wsleusden.nl/huurverlaging staat een overzicht van maximale inkomens die mogelijk recht geven op een deze huurverlaging. Op deze webpagina kunt u ook de huurverlaging aanvragen.

 

Deel deze pagina