Groot Krakhorst opgeleverd aan bewoners

Publicatiedatum: 06-12-2016

Groot Krakhorst, de in 2008 door brand verwoeste boerderij in Leusden, werd vandaag opgeleverd in haar nieuwe bestemming: Twaalf jongeren ontvingen de sleutels van hun nieuwe appartement. Een bijzonder project van ouderinitiatief Grasboom Leusden in samenwerking met Woningstichting Leusden en de gemeente Leusden.

De gevelstenen en dakpannen uit de oorspronkelijke boerderij Groot Krakhorst zijn hergebruikt in de nieuwbouw. Ook de wandelpaden bestaan uit originele klinkers en de oude boerderijramen zijn op dezelfde plaats in ere hersteld. Binnen is alles nieuw. Er zijn 12 appartementen, speciaal voor jongeren met autismeproblematiek. In Groot Krakhorst leren de jongeren om zelfstandig te wonen en te leven. Het doel is uiteindelijk een volgende stap in de wooncarrière te maken: geheel zelfstandig. Niet alleen een bijzondere dag voor de jongeren zelf. “Als je kind op zichzelf gaat wonen, is dat als ouder een speciaal moment. Dat onze kinderen deze stap kunnen zetten in een appartement als dit is extra bijzonder. Hier hebben we vier jaar hard aan gewerkt, eindelijk is het zover!”

Vanaf vandaag kunnen de jongeren in alle rust hun nieuwe eigen stek inrichten. In het voorjaar van 2017, als alles echt af is, organiseren zij een officieel openingsmoment. Dit wordt een feestelijke dag, waarop ook de buurt een kijkje kan nemen hoe Groot Krakhorst er nu van binnen uitziet.

Deel deze pagina