Bouwdriest in verhuur op WoningNet Eemvallei!

Publicatiedatum: 10-11-2021

Op dit moment publiceert WSLeusden de nieuwbouwwoningen aan Bouwdriest op WoningNet Eemvallei. Het gaat om 14 energiezuinige rug-aan-rugwoningen in de wijk ’t Ruige Veld. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen op het dak. Tien woningen worden toegewezen aan de langs ingeschreven woningzoekende, de andere vier worden verloot. Reageren kan tot en met maandag 22 november.

Op de locatie waar ooit boerderij Bouwdriest stond, staan nu twee blokken woningen. De kopgevel van het gebouw met de 14 sociale huurwoningen is gebaseerd op de klassieke boerderij. In de nok hangt een oude ‘makelaar’ en het dak is voorzien van sierlijsten.

De huurwoningen hebben een open keuken, twee slaapkamers op de eerste verdieping en een kamer op de tweede verdieping als berging of werkkamer. De woningen hebben een kleine tuin aan de voorzijde. Achter de boerderij staan de (losse) schuurtjes voor alle woningen.

Op de plek van de oude kapschuur staan vijf rijwoningen met de voorgevels gericht op de Ruige Velddreef. Dit zijn koopwoningen, verkocht door bouwbedrijf Schoonderbeek.

Huurprijs, indeling en toewijzingsregels

Huurders van Bouwdriest wonen straks aan de Lange Akker 1 tot en met 14. Deze woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens en hebben allemaal een kale huurprijs van 633,25 euro per maand. Daarnaast betalen huurders maandelijkse servicekosten voor bijvoorbeeld (het onderhoud van) de zonnepanelen en een glasverzekering.

Alle woningen worden aangeboden via WoningNet Eemvallei. WSL wijst tien woningen toe aan de langs ingeschreven woningzoekende. De andere vier woningen worden verloot. Hierdoor biedt WSL ook kans aan starters die minder lang staan ingeschreven. De woningen staan nu op de website van WoningNet. Reageren kan tot en met maandag 22 november. De oplevering en sleuteloverdracht is - als de winter meewerkt - eind januari 2022.

Bij de advertentie op WoningNet Eemvallei staan de overige regels om in aanmerking te komen voor Bouwdriest.

 

Deel deze pagina