Heijmans levert Atlas A+++ op aan WSL

Publicatiedatum: 22-12-2016

Heijmans Woningbouw leverde gisteren het Multifunctioneel Centrum (MFC) Atlas op aan Woningstichting Leusden. Een bijzondere en duurzame locatie waar onderwijs, opvang, wonen en ontspanning samenkomen.

“Atlas is voor ons een mooie afsluiting van in totaal 188 sociale huurappartementen in herstructureringsproject De Biezenkamp. De combinatie van wonen, leren en werken in Atlas maakt het plaatje compleet. We zijn vooral trots op de duurzaamheid van  het gebouw, dat het energielabel A+++ draagt,” zegt Albert Meppelink, projectmanager Woningstichting Leusden.

MFC Atlas wordt het nieuwe onderkomen van de basisscholen De Rossenberg, De Brink en De Kleine Beer en kinderopvang Humanitas. De scholen vormen gezamenlijk een brede school. Ze zijn met elkaar verbonden door open en kleurrijke gangen, waarbij elke school door een eigen kleur herkenbaar is. Ook zijn er in het gebouw een moderne sporthal en een onderwijsruimte gerealiseerd. Deze ruimte kan ook voor welzijnsactiviteiten gebruikt worden. Boven de scholen zijn 38 sociale huurappartementen gerealiseerd voor Woningstichting Leusden. Deze appartementen zijn in oktober overgedragen en zijn inmiddels allemaal bewoond. Het MFC is voorzien van een warmtekoudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Hierdoor wordt het gebouw voorzien van duurzame energie.

Jan Bos, projectmanager Heijmans: “Samen met Woningstichting Leusden, ZEEP Architecten en Gemeente Leusden hebben we dit bijzondere gebouw met een beperkt budget gerealiseerd. Door oog voor detail en creatief gebruik te maken van kleur en materialen is er een hoog afwerkingsniveau gerealiseerd.” Na deze technische oplevering kan het inrichten beginnen. In het voorjaar is de feestelijke opening van Atlas.

Deel deze pagina