Huurhuis zoeken voortaan regionaal en digitaal

Publicatiedatum: 17-11-2014

Een sociale huurwoning zoeken in zeven gemeenten met één inschrijving. Dat kan vanaf maandag 24 november in Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Dan gaat Woningnet Regio Eemvallei van start. Het woningaanbod van deze zeven gemeenten komt op een gezamenlijke website.

Voordelen

Voor woningzoekenden heeft dit veel voordelen. Het wordt makkelijker om een woning te zoeken. Wie een woning zoekt in één van de zeven gemeenten hoeft zich maar één keer in te schrijven en dus ook maar één keer te betalen.

Overzichtelijke website

Elke dag zijn er op de website nieuwe woningen te vinden die in de verhuur komen. Nu wordt het woningaanbod nog wekelijks of tweewekelijks gepresenteerd. Bij elke woning staat hoe die wordt toegewezen (inschrijfduur of loting) en of er speciale eisen zijn, zoals leeftijd. Ook zien woningzoekenden hoeveel kans ze maken als de woning op inschrijfduur wordt vergeven.  Woonkranten en advertenties in kranten komen te vervallen.  Zoeken, reageren en toewijzen gaat digitaal. Woningzoekenden hebben dus een e-mailadres nodig. Woningzoekenden die moeten wennen aan het nieuwe systeem en daar ondersteuning bij nodig hebben, kunnen daarvoor uiteraard bij de woningcorporaties terecht.

Uitgebreide informatie

Iedereen die al als woningzoekende staat ingeschreven is de afgelopen periode geïnformeerd over het nieuwe systeem. Ze hebben hun gegevens kunnen controleren en aanpassen. Op de websites van de deelnemende corporaties staat uitgebreide informatie over het nieuwe systeem.

Overgang

Vanaf donderdag 13 november tot maandag 24 november 2014 (zeven werkdagen)  is het tijdelijk niet mogelijk in te schrijven als woningzoekende. Dit is de overgangsperiode waarin wij al onze woningzoekenden overdragen aan Woningnet. Het is dan niet mogelijk nieuwe inschrijvingen te verwerken. 

Deel deze pagina