Jaarlijkse huuraanpassing

Publicatiedatum: 14-04-2022

Het voorjaar is altijd de tijd dat je van ons de huuraanpassing krijgt. De komende week krijg je een brief waarin je leest wat je huur is vanaf 1 juli 2022.

Woningcorporaties mogen ieder jaar de huur aanpassen. Dat is wettelijk geregeld. De overheid bepaalt met hoeveel procent corporaties de huur maximaal mogen verhogen. 

Ook WSL verhoogt vanaf 1 juli 2022 de huur
Onze huurders krijgen voor 1 mei een brief in de brievenbus met daarin de nieuwe huurprijs. We vinden het belangrijk dat mensen een woning huren die ze kunnen betalen en die past bij hun inkomen. Dit geldt voor huurders met lage inkomens, maar ook voor huurders met hoge inkomens. Huurders die meer te besteden hebben krijgen daarom een individuele, inkomensafhankelijke huurverhoging. 

Het is goed om te weten dat woningcorporaties geen winstoogmerk hebben
De huren zijn onze belangrijkste inkomstenbron. Hiermee onderhouden we ruim 2.700 bestaande huizen, investeren we in het verduurzamen van huizen, bouwen we nieuwe huizen en investeren we in wijken waar het fijn wonen is. Om dit te blijven doen is een huurverhoging noodzakelijk. Al begrijpen we dat dit geen leuk nieuws is in deze (economisch) moeilijke tijd. 

Kom je door de huurverhoging in financiele problemen?
Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan kijken we samen naar een oplossing. 

Meer informatie over de huurverhoging
De antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier en in de Huurkrant 2022. Meer informatie over de wettelijke huurverhoging vind je op de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/vraag-en-antwoord/huursom-stijging-woningcorporaties

 

 

Deel deze pagina