Karin nieuw lid Raad van Toezicht

Publicatiedatum: 15-09-2016

De raad van toezicht van Woningstichting Leusden (WSL) bestaat vanaf 1 september weer uit vijf personen. Karin Broekhuizen treedt toe als nieuw lid, op voordracht van huurdersorganisatie Huurders Leusden Voor Elkaar (HLVE).

Karin heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting door haar werk als interim manager en strategisch adviseur bij diverse woningcorporaties en gemeenten.

Op voordracht van huurders

Het is verplicht dat tenminste een derde van de leden van een raad van toezicht van woningcorporaties wordt benoemd op voordracht van de huurders. Na een gesprek met Karin besloot huurdersorganisatie HLVE unaniem haar voor te dragen als vertegenwoordiging namens de huurders van WSL.

De autoriteit Woningcorporaties gaf een positieve zienswijze af. Daarop werd Karin vorige week officieel benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht.

Voor het eerst niet uit Leusden

De overige leden van de raad van toezicht zijn Ton Voortman (voorzitter), Ronald de Kimpe (vice- voorzitter), Renze Krol en Jan-Gerard Hofland. De raad van toezicht krijgt dus opnieuw versterking van een vrouw. Karin Broekhuizen is het eerste lid van de raad dat niet in Leusden woont. De raad heeft al eerder besloten dat nieuwe leden niet meer uitsluitend uit Leusden, maar ook uit de regio afkomstig kunnen zijn.

Deel deze pagina