Larikslaan opgeleverd: van kantoor naar wonen

Publicatiedatum: 03-02-2020

Larikslaan is verhuurd én bewoond. In dit voormalig kantoorpand, bekend als het Torex-gebouw, leverde WSL 54 huurappartementen op. Het zijn 52 sociale huurappartementen en twee in de vrije sector.

Het gebouw onderging een enorme metamorfose. Van vervallen kantoorpand maakte WSL met bouwbedrijf Schoonderbeek een fleurig woongebouw, met opvallende mintgroene balkons en warme, houten details bij de entree en bergingen. Half december ontvingen alle huurders de sleutels van het nieuwe appartement. Inmiddels zijn de meeste appartementen bewoond, een enkeling is nog aan het schilderen, behangen en inrichten.

Vorige week plaatste WSL een gedicht bij de hoofdingang van het gebouw, geschreven door dichter Merel Morre. Dit gedicht werd geschreven voor het afscheid van Monique Brewster, voormalig directeur-bestuurder van WSL. Haar eigen afscheidsquote is verwerkt in dit gedicht: “Ik heb veel gelachen, veel geleerd en soms ook een beetje gestampvoet”. Merel Morre verwerkte deze woorden in een ‘boodschap’ aan de nieuwe bewoners van het gebouw aan de Larikslaan. WSL wenst de huurders hiermee een mooie tijd in het gebouw.

 

Deel deze pagina