Lekkage door (stuif)sneeuw?

Publicatiedatum: 11-02-2021

We krijgen veel meldingen binnen over lekkages langs de gevel, binnen en buiten de woning. In de meeste gevallen is stuifsneeuw de veroorzaker.

Stuifsneeuw is hele fijne sneeuw. Je hebt het vast gezien toen het afgelopen weekend zo hard sneeuwde. Bij de kleinste windvlaag stoof de sneeuw van de daken! Een mooi gezicht, maar minder fijn voor kieren, kozijnen en dakgoten. Deze fijne sneeuw komt namelijk overal gemakkelijk tussen, smelt en veroorzaakt lekkage. Dit is heel vervelend, maar hier is helaas geen oplossing voor. 

Heb je last van lekkage? Kijk dan even of je sneeuw ziet bij de dakgoten en langs de ramen. Is dat het geval? Dan is de kans groot dat de lekkage door stuifsneeuw wordt veroorzaakt. In deze gevallen heeft het geen nut om een aannemer te sturen. Hou de lekkage goed in de gaten of het niet erger wordt en wacht tot de sneeuw verdwenen is. Bij raamkozijnen en andere open delen van de woning waar je bij kunt, kun je ook de sneeuw wegvegen.

Uitzonderingen zijn door vorst gesprongen leidingen. Deze veroorzaken meestal een veel grotere lekkage. Bel hiervoor gelijk met onze technische dienst op (033) 494 70 40. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor technische spoedmeldingen.

Deel deze pagina