Mens-Zeist schenkt ontmoetingsplek aan Groenhouten

Publicatiedatum: 10-11-2021

Het afgelopen half jaar werkte Mens-Zeist b.v. in opdracht van Woningstichting Leusden (WSL) aan de verduurzaming van 124 sociale huurwoningen in de wijk Groenhouten. Als blijk van waardering voor de buurt plaatste Mens-Zeist op het grasveldje aan de Wanmolen een bankje als nieuwe ontmoetingsplek in de wijk. Wethouder Fenneke van der Vegte nam samen met een wijkbewoner het bankje als eerste in gebruik.

Met vier schroeven bevestigde de wethouder, samen met Landweg-bewoonster mevrouw Soffner, Willem van Tol van WSL en Jan Kanters van Mens-Zeist, de plaatsing de houten bank. Jan Kanters legt uit: “In een halfjaar tijd verduurzaamden we hier 124 woningen. Midden in de coronaperiode, wat voor een extra uitdaging zorgde. We bedanken alle bewoners voor hun medewerking en het geduld, want we weten dat dit best ingrijpend was en veel overlast veroorzaakte. Daarom deze bank, als dank aan de buurt.”

De verduurzaming van Groenhouden is onderdeel van het Duurzaamheidsproject 2017-2022 van WSL. In dit project worden in totaal bijna 750 sociale huurwoningen verduurzaamd. “Met deze woningen staat de teller op 550 woningen in dit totale project,” legt Hans van Haastrecht (manager WSL) uit. “De spouwmuur en het dak zijn geïsoleerd, het glas is vervangen, er hangt er een nieuw ventilatiesysteem in de woning en er liggen zonnepanelen op het nieuwe dak. Een mooie samenwerking tussen de gemeente, Mens-Zeist, WSL én de bewoners!”

De aanwezige bewoners namen de complimenten met enthousiasme in ontvangst. “Een grote verbetering, dit hadden jullie jaren eerder moeten doen! En we konden gewoon in de woning blijven wonen. Het nieuwe glas zat er dezelfde avond gewoon weer in!”

Wethouder Van der Vegte benadrukte dat ontmoeting in dit project centraal stond. “Het werk vond vooral plaats in de woning, áchter de voordeur. We ontmoetten elkaar en leerden van elkaar. Het was even ongemakkelijk, zeker in deze tijd, maar het is gelukt! En nu kunnen we elkaar op deze mooie plek ook blijven ontmoeten.” Ook noemde de wethouder ook nog even de gaten in de dakrand, speciaal voor de gierzwaluw: “Als bioloog word ik ook daar erg blij van!”

 

Deel deze pagina