Na de zomer in verkoop: XS-Koopgarant in Maanwijk

Publicatiedatum: 05-07-2021

Nu alle koopwoningen van Heijmans in de nieuwe wijk Maanwijk zijn verkocht en de bouw in volle gang is, is het alleen nog aan Woningstichting Leusden (WSL) om de acht starterswoningen in dit project in de verkoop te zetten. Het officiële startsein laat nog even op zich wachten: in september start de verkoop!

Naast een appartementencomplex met sociale huurappartementen bouwt Heijmans ook nog acht Koopgarantwoningen voor Woningstichting Leusden. Dit zijn XS-woningen, speciaal voor starters op de woningmarkt.

Een smallere woning met twee slaapkamers en een zogenaamde 'onbestemde ruimte' op zolder, gelegen aan de Appollolaan. Aan de voorkant kijk je uit richting de Groene Zoom en de sportvelden van het Buiningpark. Net als alle woningen in Maanwijk zijn de XS-woningen duurzaam en comfortabel, met een geïntegreerd zonnedak. 

Koopgarant: voor huurders tot en met 34 jaar

Alle acht woningen worden verkocht met bijna 30% Koopgarantkorting op de marktwaarde: de verkoopprijs is 199.000 k.k. Het aanbieden van nieuwbouwwoningen met Koopgarantkorting is nieuw voor WSL. Daarom neemt WSL ruim de tijd deze verkoop goed voor te bereiden, om in september 2021 de verkoop te starten. 

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze koopwoningen zijn al wel vastgesteld. Zo kunnen alleen huurders van WSL deze woningen kopen. De maximale leeftijd is 34 jaar en het maximale (huishoud)inkomen is € 51.198. 

Van de acht woningen worden er vier toegewezen aan de huurder met de hoogste woonduur. De andere vier worden verloot onder alle geïnteresseerde huurders die voldoen aan de voorwaarden.

Na de zomervakantie in verkoop

WSL verwacht begin september in verkoop te gaan. De verkoop wordt begeleid door Herbrink Makelaars. Twee weken voor de daadwerkelijke start verkoop kondigt WSL de startdatum aan via de website (wsleusden.nl) en ook via deze krant.

Deel deze pagina