Nu ook: Wonen in MFC Antares

Publicatiedatum: 04-07-2019

Op de tweede etage van multifunctioneel centrum Antares in Leusden-Zuid zijn deze week zes studio’s opgeleverd. In opdracht van Woningstichting Leusden (WSL) veranderde Bloemendal Bouw BV een leegstaande casco ruimte in zes ruime studio’s. Deze studio’s zijn bestemd voor jongeren die zelfstandig wonen, met begeleiding van Ambulante Hulp Regio Amersfoort (AHRA).

De tweede etage van Antares was eigenlijk bestemd voor bedrijven. Zo zit The Real Gym op de eerste etage. Vorig jaar huurde basisschool ’t Palet de helft van deze tweede etage, maar de andere helft bleef leeg. Eind 2018 werd het bestemmingsplan voor de verdieping officieel gewijzigd in wonen. Hierdoor kon WSL in 2019 starten met de ombouw van de helft van de tweede etage tot zes bijzondere woonstudio’s.

Zelfstandig wonen, met begeleiding

AHRA huurt de studio’s van WSL. Na de zomervakantie wonen hier zes jongeren. AHRA biedt gespecialiseerde hulp aan jongeren die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Deze begeleiding bevordert de zelfredzaamheid. Het doel is uiteindelijk door te stromen naar een echt zelfstandige woning, waardoor er een studio vrij komt voor een volgende jonge bewoner.

Deel deze pagina