Ombouw Olmenlaan in volle vaart van start

Publicatiedatum: 17-07-2018

Inmiddels is de ombouw van de het voormalig Torex-gebouw aan de Olmenlaan in volle gang. In 2019 worden in dit oude kantoorpand 54 sociale huurappartementen opgeleverd. Fotograaf Ruud van der Graaf volgt de ombouw. De eerste beelden zijn vastgelegd.

Het is voor het eerst dat Woningstichting Leusden een kantoorpand ombouwt tot woongebouw. Het gebouw aan de Olmenlaan leent zich goed voor deze transformatie. Nu de kapotte ramen zijn verwijderd en het pand van binnen wordt opgeruimd voor de heropbouw is goed te zien hoeveel ruimte er eigenlijk is.

In totaal komen er 54 huurappartementen, met één of twee slaapkamers per appartement. Aan de buitenzijde van het pand komen balkons, zodat elk appartement een buitenruimte heeft.

Herbouw in beeld

Omdat dit voor WSL een eerste ombouw is, laten we het project volgen door fotograaf Ruud van der Graaf. De eerste fotosessie leverde prachtige beelden op. Bekijk de foto's in groter formaat door op de afbeelding hierboven te klikken.

Aannemingsovereenkomst

Afgelopen maandag tekende Schoonderbeek Bouw BV officieel voor de uitvoering van dit project. Pas in een later stadium van de bouw worden de appartementen te huur aangeboden via WoningNet. Dit is niet eerder dan half 2019, we verwachten de appartementen in het laatste kwartaal van 2019 op te leveren. Het exacte moment waarop woningzoekenden kunnen reageren kondigen we ruim op tijd aan via WoningNet en onze eigen website en sociale media.

Deel deze pagina