Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli

Publicatiedatum: 04-07-2022

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder in iedere woning in Nederland verplicht. Dit zorgt ervoor dat je snel gewaarschuwd wordt bij brand zodat je jezelf en jouw dierbaren in veiligheid kan brengen. WSL is verantwoordelijk voor de rookmelders in je huurwoning. Vanaf de zomer 2021 is FDG Nederland daarom gestart met het plaatsen van de rookmelders in al onze huurwoningen.

Op advies van de leverancier werden ook bestaande rookmelders vervangen door nieuwe, zodat we zeker weten dat overal de juiste, goed werkende rookmelders hangen. Wij hangen rookmelders op waar batterijen in zitten die 10 jaar meegaan. Dat scheelt jaarlijkse vervanging en onnodig piepende melders.

Pas op voor criminelen
Helaas maken criminelen gebruik van deze nieuwe verplichting. Ze maken telefonisch een afspraak of tonen aan de deur een zelf gemaakte identiteitskaart en zeggen te komen “controleren op rookmelders”. Tijdens deze nepcontrole proberen zij waardevolle goederen of geld weg te nemen uit jouw woning. Let dus goed op en laat niemand zomaar in huis. Komt er een verdacht persoon aan je deur over dit onderwerp? Bel direct 112!

Heb je nog geen rookmelder? Bel ons of kom langs!
Met ongeveer 180 huishoudens is het niet gelukt om contact te krijgen en de rookmelders te plaatsen. Zij kregen in juni opnieuw bericht van ons. Huurders die ook na deze herinnering geen afspraak hebben gemaakt kunnen de rookmelders afhalen op ons kantoor aan de Larikslaan 2.

Dus heb je nog geen rookmelders in huis? Bel ons dan even of kom gauw langs om je rookmelders op te halen. Wel zo veilig!

 

Deel deze pagina