Stap dichterbij Hof van Liz

Publicatiedatum: 07-02-2020

Na goedkeuring van de gemeenteraad, ondertekenden drie partijen afgelopen week de anterieure overeenkomst voor project Hof van Liz. Dichtbij het terrein van Lisidunahof worden 102 woningen gebouwd. Zowel huur- en koopappartementen als twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen.

Met het ondertekenen van de overeenkomst verleent de gemeente Leusden haar medewerking aan de nieuwbouwplannen voor Hof van Liz. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de voorwaarden waaraan het bouwplan moet voldoen. Op dinsdag 4 februari ondertekenden wethouder Erik van Beurden (gemeente Leusden), Frank Klomp (Directeur Van Wijnen Project Ontwikkeling Midden) en interim-bestuurder Rob van Beek (WSL) de overeenkomst.

Daarnaast gaf het college het ontwerpbestemmingsplan vrij voor de zienswijzen procedure. Hiervoor ligt het ontwerpbestemmingsplan tot en met 12 maart ter inzage. Gedurende deze weken kan iedereen een zienswijze indienen op het plan. Hierover is op 18 februari een inloopavond, van 20.00 tot 21.30 uur in het Huis van Leusden. Als deze procedure is doorlopen, kan de bouw starten. De verwachting is dat tegen het einde van 2020 de eerste paal de grond in gaat.

Op de website hofvanliz.nl staat meer informatie over dit project.
(Er is nog geen gedetaileerde informatie beschikbaar over de huurwoningen. Voor wie in aanmerking wil komen voor deze woningen, adviseren wij een inschrijving als woningzoekende bij WoningNet Eemvallei. Deze inschrijving is nodig om te kunnen reageren op het woningaanbod van WSL.)

Deel deze pagina