Succesvol advies huuraanpassing door HLVE

Publicatiedatum: 10-04-2017

Dit jaar heeft huurdersorganisatie HLVE met succes advies uitgebracht over de jaarlijkse huuraanpassing van Woningstichting Leusden (WSL). Mede dankzij de inspanningen van deze actieve groep huurders, besloot WSL een gematigde huuraanpassing door te voeren voor alle inkomensgroepen.

HLVE wilde vooral inzetten op een lage huuraanpassing voor de lagere inkomens. Dat is gelukt. “Het is fijn om met WSL om tafel te zitten, als gelijkwaardige gesprekspartner. Niet alle adviezen zijn overgenomen, maar we zijn erg tevreden over het resultaat.”, zegt Jeanne Kal, voorzitter van de HLVE.

Hans van Haastrecht (manager Wonen) vult aan: “Complimenten aan de HLVE, voor het professionele en gedragen advies aan WSL. Wij kijken natuurlijk naar de kaders van het ministerie van BZK om de huuraanpassing te bepalen. Samen met de HLVE concludeerden we dat het dit jaar niet nodig was de maximale toegestane percentages te vragen. Voor alle inkomensgroepen beperken we de huuraanpassing.”

WSL heeft de volgende percentages vastgesteld voor de huuraanpassing per 1 juli 2017:

  • Huishoudinkomens tot € 40.349: 0%
  • Huishoudinkomens boven € 40.349: 2,9%
  • Vrije sector: 0,8%

Vanwege diverse uitzonderingen kunnen de percentages per adres verschillen, maar nooit hoger dan bovengenoemde percentages. De huurders van WSL hebben inmiddels een brief ontvangen waarin de huuraanpassing wordt uitgelegd. Op onze website worden de vastgestelde percentages toegelicht. Hier staat ook een uitgebreide vraag & antwoord-lijst.

Deel deze pagina