't Palet betrekt 2e etage Antares

Publicatiedatum: 25-01-2016

Deze week startte Bloemendal Bouw met de verbouwing van de tweede etage van multifunctioneel centrum Antares. Een deel van deze etage wordt ingericht als schoolruimte voor basisschool 't Palet. Binnen twee maanden levert Bloemendal een flexibele schoolruimte op voor de bovenbouw van de school.

Enige tijd geleden gaf 't Palet aan te weinig ruimte te hebben door het toenemende aantal leerlingen op school. In overleg met Woningstichting Leusden, exploitant van Antares, is besloten de helft van de tweede etage te verhuren aan 't Palet. Dit is een casco ruimte, die snel en gemakkelijk om te bouwen is tot schoolruimte. Het moet volgens Woningstichting Leusden een prachtige multifunctioneel inzetbare ruimte worden. Drie groepsruimtes, zo gebouwd dat ze samen een grote ruimte vormen. Dit sluit aan bij de stijl van de huidige lokalen aan de andere zijde van Antares. Leren gebeurt zo niet alleen in klassikaal verband: er is voldoende ruimte voor groepswerk en zelfstandige opdrachten. Over tien jaar verwacht 't Palet weer een daling in het aantal leerlingen. Op dat moment bouwt WSL de ruimte om tot appartementen.

Appartementen

Ondertussen bereidt WSL een aanvraag voor wijziging van het bestemmingsplan voor. Het doel is de andere helft van de tweede etage nog dit jaar te verbouwen tot zes appartementen. Deze appartementen zaten voor de bouw van Antares al in de eerste ontwerpen. Destijds werd ervoor gekozen deze ruimte toch voor commerciƫle doeleinden beschikbaar te stellen. Helaas leidde het nooit tot verhuur van deze etage. Met de keuze hier toch appartementen van te maken levert WSL extra sociale huurwoningen op en komt er een einde aan de lange leegstand van deze etage.

Deel deze pagina