Ton Voortman neemt afscheid van WSL

Publicatiedatum: 28-02-2017

Deze week neemt Ton Voortman afscheid als voorzitter van de raad van toezicht van Woningstichting Leusden. Hij was acht jaar lid van de raad, waarvan zeven in de rol van voorzitter. Ton heeft met de overige leden van de raad zijn functie vervuld in een periode van grote veranderingen voor woningcorporaties.

In het verleden was een raad van toezicht vooral ‘een groep heren op afstand’. Met Ton als voorzitter stelde de raad van toezicht van WSL zich meer op als betrokken en zichtbaar, zowel naar de organisatie toe als naar externe relaties. Zo  is de raad aanwezig bij belangrijke bijeenkomsten en lopen de leden stage bij medewerkers. In het najaar van 2016 ging Ton Voortman een dag op pad met wijkbeheerder Wil. Een bijzondere ervaring om de praktijk van woningcorporaties mee te maken.

Andere kijk als toezichthouder

Voor de raad van toezicht betekende de veranderingen in de sector ook dat een andere kijk op hun taak als toezichthouder, waarbij meer transparantie, verantwoording en zichtbaarheid werd gevraagd. Onder Ton’s leiding heeft de raad van toezicht - al voor dat hier landelijk de discussie over losbrak - stappen gezet om de WSL zich te laten concenteren op haar belangrijkste taak: het bouwen en verhuren van sociale woningen. Dit heeft zeker bijgedragen aan de huidige, toekomstbestendige WSL.

Opvolger: Gert-Jan Waterink

Gert-Jan Waterink volgt Ton vanaf 1 maart op als voorzitter van de raad. Naast de raad van toezicht van WSL  is hij toezichthouder bij twee zorgorganisaties en woningcorporatie Thuisvester.

Deel deze pagina