Uitkomsten bodemonderzoek Groot Agteveld positief

Publicatiedatum: 13-12-2018

Afgelopen dinsdag informeerde de gemeente Leusden de - toekomstige en huidige - bewoners van Groot Agteveld over het gebruik van mogelijk vervuild zand bij de aanleg van een deel van de wegverharding en stoep in het project.

Belangrijkste conclusie uit het bodemonderzoek is dat de stoffen waarvan gedacht werd dat ze in het zand aanwezig zouden zijn, o.a. styreen, slechts in zeer geringe mate zijn aangetroffen. De aangetroffen waarden zijn vergelijkbaar met de grond in andere woonwijken in de gemeente (ruim onder de gezondheidsnormen)

Om de inwoners zo goed mogelijk te informeren over wat speelt rondom de gebruikte bouwgrond in het nieuwbouwproject Groot Agteveld, heeft de gemeente een speciale "Vraag & Antwoord"-pagina op de website. Op deze pagina staat ook een link naar het volledige onderzoeksrapport.

Heeft u vragen over het onderzoek en de uitkomsten? Kijk dan of uw vraag op deze pagina wordt beantwoord. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met de gemeente (14 033) of de GGD regio Utrecht (MMKGGDrUnl of 030 850 78 79)

Deel deze pagina