Verhuurderheffing loopt op naar 10 miljard! #StopDeVerhuurderheffing

Publicatiedatum: 18-06-2020

Het enige inkomen van woningcorporaties, is het inkomen uit huurgeld. Geld van onze huurders dus. Van dit inkomen bouwen we nieuwe woningen en onderhouden en verduurzamen we bestaande woningen. Door de Verhuurderheffing gaat een groot deel van dit geld echter naar de Belastingdienst. Deze week passeert de Verhuurderheffing (landelijk) de grens van 10 miljard euro.

WSL droeg de laatste jaren al 25,6 miljoen euro af

Van 2013 tot en met de betaling van € 2,8 miljoen voor 2020, hebben we binnenkort in totaal al € 25,6 miljoen afgedragen. Hiervoor hadden we ook 100 woningen kunnen bouwen of 600 woningen kunnen verduurzamen. Deze heffing moet daarom zo snel mogelijk verdwijnen.

Waar geven wij het geld van onze huurders aan uit?

In ons jaarverslag 2019 lieten we zien waar in dat jaar het geld van onze huurders aan werd uitgegeven. Het liefst besteden we het grootste deel van dit geld aan onderhoud, verduurzaming en nieuwbouw. We hebben immers de opgave om ‘goed wonen’ te bieden. Door de Verhuurderheffing zijn we genoodzaakt minder woningen te bouwen en moeten we keuzes maken in ons onderhoudsprogramma. Dit willen wij niet! Daarom roepen alle woningcorporaties de politiek vandaag op om de Verhuurderheffing zo snel mogelijk te stoppen.

#StopDeVerhuurderheffing

Bekijk de teller of lees meer informatie op Aedes.nl

 

Deel deze pagina