Voor 1 juli 2022 heeft elke huurwoning (de juiste) rookmelders

Publicatiedatum: 19-11-2021

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Namens WSL plaatst FDG Nederland de juiste rookmelders in alle huurwoningen, zonder kosten voor de huurder! Huurders krijgen hierover een brief van FDG.

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het verplichten van rookmelders in alle woningen heeft als doel 'het redden van levens'. 

Vooral 's nachts is rookontwikkeling erg gevaarlijk: jouw reuk werkt niet als je slaapt. Hierdoor ruik je dus ook geen brandlucht. Een rookmelder maakt je wakker, zodat je op tijd uit de woning kunt vluchten! 

WSL laat rookmelders plaatsen, zonder kosten voor de huurder

Namens WSL verzorgt FGD Nederland een groot project om in alle huurwoningen in Leusden de juiste rookmelders op te hangen. Het doel om op 1 juli 2022 te voldoen aan de wet- en regelgeving. In diverse (nieuwbouw)woningen hangen al rookmelders, daar worden alleen nieuwe geplaatst als deze aan vervanging toe zijn.

Voordat we bij jou langskomen, ontvang je van ons een brief. Omdat FDG Nederland deze brieven voor ons verstuurt, staat uw naam niet in de brief (AVG), maar 'aan de bewoners van'. Heb je al rookmelders? Dan vervangt FDG deze door nieuwe, zodat we zeker weten dat overal de juiste, goed werkende rookmelders hangen. Wij hangen rookmelders op waar batterijen in zitten die 10 jaar meegaan. Dat scheelt jaarlijkse vervanging en onnodig piepende melders. 

Het kost jou niets, wij zijn verantwoordelijk voor het ophangen van deze rookmelders. We vervangen de rookmelders  (of batterij) dus ook als dat nodig is.

Het enige wat we van jou vragen is om de monteur binnen te laten als hij de rookmelders op komt hangen!

Voorkom brand in de woning!

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Op de website www,rookmelders.nl staan allerlei veiligheidstips om het risico op brand te beperken. Denk aan het gebruik van verlengsnoeren, het sluiten van binnendeuren of goed gebruik van een wasdroger. 

Deel deze pagina