Wanneer maken jullie mijn huis energiezuiniger?

Publicatiedatum: 25-04-2022

Het is een begrijpelijke vraag die we in deze tijd met hoge energiekosten regelmatig krijgen. De komende jaren worden veel van onze woningen energiezuiniger. Daar werken we hard aan. Maar we kunnen helaas niet alle 2.700 huizen tegelijk energiezuiniger maken.

Het verduurzamen gaat in groepjes. Zo beginnen we dit jaar met het verduurzamen van 237 huizen in de wijk Akkerhoeve/Noordwijck. Deze werkzaamheden duren tot en met 2024. We weten op dit moment nog niet welke woningen we na Akkerhoeve/Noordwijck energiezuiniger gaan maken. Dat betekent voor u misschien dat u nog geduld moet hebben. We begrijpen dat dit lastig kan zijn, maar we vragen uw begrip hiervoor.

Wilt u zelf vast aan de slag?
Op de website van Milieu Centraal leest u wat u zelf kunt doen om nu al te besparen op energie.

Extra tegemoetkoming voor stijgende energiekosten
Huishoudens met een laag inkomen krijgen een extra tegemoetkoming van het Rijk van € 800 voor de stijgende energiekosten. Inwoners die gebruik maken van minima-regelingen of een uitkering hebben, ontvangen een brief van de gemeente Leusden zodra er meer bekend is over deze regeling. Meer informatie staat op de website van de gemeente.

Deel deze pagina