Wel of geen slimme meter?

Publicatiedatum: 22-06-2017

Stedin benadert alle inwoners van Leusden voor het plaatsen van een slimme meter. WSL is hierin geen partij, de keuze is aan u! U bent niet verplicht deze slimme meter te laten plaatsen. Maar wat is een slimme meter en is het slim (en duurzaam) om voor een slimme meter te kiezen? We leggen het uit!

Wat is een slimme meter?

Een slimme meter is de vervanger voor een huidige energiemeter. Deze meter meet zelf uw energieverbruik, zodat u niet langer de meterstanden zelf hoeft door te geven. Zes keer per jaar ontvangt u een overzicht van uw energieverbruik. Met de juiste inzichten kunt u energie besparen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Moet ik een slimme meter?

Nee, u bent niet verplicht een slimme meter te laten plaatsen. Een reden kan zijn dat u zelf al goed weet wat uw energieverbruik is en op welke punten u kunt besparen. Bijvoorbeeld door zuinige lampen of minder vaak de verwarming aan te zetten (of een graadje lager). U mag het aanbod van Stedin dus weigeren. WSL is geen partij voor Stedin, u heeft zelf een contract met Stedin voor het netbeheer. 

Let op de kosten!

Let er wel op dat Stedin u nu een aanbod doet om gratis een slimme meter te plaatsen. Wilt u in de toekomst alsnog een slimme meter laten plaatsen, dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn. U kunt er ook voor kiezen de slimme meter wel te laten plaatsen, maar dan niet ingeschakeld. Dit betekent dat de meterstanden dan niet automatisch worden uitgelezen door Stedin. Vraag Stedin hiernaar!

Deel deze pagina