World Cleanup Day 17 september: Leusden aan de slag

Publicatiedatum: 08-09-2022

Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Ook in Leusden kun je aan de slag!

Opruimrondje in Leusden
Op World Cleanup Day is er weer een opruimochtend.  De organisatie vraagt alle inwoners, jong en oud,  om Leusden te ontdoen van zwerfafval. Hoe? Loop een rondje, bijvoorbeeld in het buitengebied, rondom het centrum of in je eigen wijk. De Opruimochtend wordt dit keer georganiseerd samen met DowntownLeusden en Leusden Natuurlijk (vh VVV). Ook Arie Afval is er uiteraard bij op deze speciale dag!

LET OP: De start is dit keer bij de Winkel van Leusden Natuurlijk op ’t Erf bij De Hamershof (nabij het gemeentehuis). Je bent welkom tussen 9 uur en 12 uur, voor iedereen zijn veiligheidshesjes, vuilniszakken en afvalgrijpers te leen. Je kan een route kiezen, die zijn meestal ca. 2 uurtjes lopen. Of loop je eigen rondje! Als afsluiting van deze ochtend is er iets lekkers bij de winkel van Leusden Natuurlijk en voor iedereen die meedoet is er een bon voor een ijsje van Lekkerman Noten & Zoetwaren. Begin je weekend goed en kom gezellig meedoen!

Opgeruimde Leusdenaren: hoeveel zwerfafval in een week?
De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk mensen in de week voor World Cleanup Day zwerfafval verzamelen in Leusden. Op vrijdag 17 september kan je tussen 9 uur en 12 uur je zwerfafval inleveren op De Hamershof, ter hoogte van Leusden Natuurlijk. Zo maken we met elkaar zichtbaar hoeveel zwerfafval er in Leusden ligt en wordt opgeruimd. Ontmoet andere Opgeruimde Leusdenaren en ontvang een lekkere attentie.

Meld je aan via de website www.opgeruimdleusden.nl/opruimochtenden

Deel deze pagina