WSL plaatst gratis vleermuiskasten in Langenbeek

Publicatiedatum: 12-11-2018

Sinds dit jaar trekt Woningstichting Leusden (WSL) in vier jaar tijd door het dorp met het duurzaamheidsproject. Ruim 700 sociale huurwoningen worden verduurzaamd. In dit project volgt WSL ook de Wet Natuurbescherming. Bewoners van huur- én koopwoningen kunnen daarom (gratis) een vleermuiskast aan de gevel laten plaatsen.

Het aanbrengen van dak- en spouwmuurisolatie zorgt voor een energiezuiniger huis. Dit betekent wel dat vleermuizen, die vaak in spouwmuren verblijven of slapen, hier niet langer terecht kunnen. Door het plaatsen van speciale kasten blijft de leefomgeving voor vleermuizen behouden. WSL vraagt bewoners van Langenbeek om een kast te laten plaatsen. Aan het plaatsen van deze kasten zijn geen kosten verbonden.

Vanaf maandag 19 november start de aannemer met het plaatsen van de kasten. Voorafgaand aan deze actie, belt Lars Bouwman van adviesbureau Atriensis aan bij bewoners van de wijk Langenbeek. Hij vraagt zowel bewoners van de huurwoningen als de koopwoningen of zij interesse hebben in een vleermuiskast aan hun gevel.

Heeft u nu al interesse? Laat ons dit weten via het algemene (digitale) contactformulier of bel (033) 494 42 62. (foto: vogelhuisjes.nl)  

Deel deze pagina