WSL start met duurzaamheidpilot Kuperssingel

Publicatiedatum: 25-08-2017

Zeer energiezuinig wonen. In oktober start Woningstichting Leusden (WSL) met een pilot voor duurzaam wonen. Met maar liefst acht ingrepen renoveert WSL 38 eengezinswoningen tot zeer energiezuinige woningen. Donderdagavond 23 augustus stond de tent van WSL in de wijk om bewoners te informeren over dit ingrijpende project.

In haar ondernemingsplan heeft WSL zichzelf tot doel gesteld om in 2020 een gemiddeld energielabel B te hebben voor het woningbezit. Dit betekent dat diverse huurwoningen de komende jaren worden gerenoveerd. In oktober zijn de eerste 38 eengezinswoningen aan de beurt, aan de Kuperssingel.

“De hoge opkomst tijdens de informatiemiddag laat zien dat er zeker interesse is in duurzaam wonen.  We passen maar liefst acht ingrepen toe om deze woningen zeer energiezuinig te maken”, legt Willem van Tol (projectleider WSL) uit. “Spouwisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, een zonneboiler, een nieuwe cv-ketel, HR++ dubbel glas, vloerisolatie en de mechanische ventilatie. Een behoorlijke ingreep, maar wel een ingreep met direct resultaat. Het levert de huurders zeker een besparing op in de energiekosten.” 

Adviesbureau Atriensis begeleidt het project namens WSL. Bouwbedrijf Mens-Zeist uit Zeist voert de werkzaamheden uit. “Door Atriensis bij dit project te betrekken hebben de bewoners een vast aanspreekpunt. Atriensis heeft veel ervaring met projecten op het gebied van energie en duurzaamheid. Mens-Zeist is voor ons een bekende aannemer. We verwachten dat het project professioneel en met aandacht voor de bewoners wordt uitgevoerd. Tijdens de informatiebijeenkomst maakten de bewoners al kennis met beide organisaties, zodat ze weten wie er straks in hun woning aan de slag gaat. Het wordt een ingrijpende renovatie, overlast is niet te voorkomen. Door de bewoners te betrekken bij het project en in gesprek te blijven, werken we samen naar een succesvol en energiezuinig resultaat.”

Deel deze pagina