WSL start met project Duurzaamheid 2017 - 2022

Publicatiedatum: 23-10-2017

Met belangstelling van een grote groep bewoners werd vandaag de officiële start van het project Duurzaamheid 2017 – 2022 gevierd. Een project waarin Woningstichting Leusden (WSL), in de komende vijf jaar bijna 750 woningen renoveert tot zeer energiezuinig. Vandaag startten de eerste werkzaamheden aan de Kuperssingel.

De handschoen opgepakt

Wethouder Erik van Beurden onthulde samen met Hans van Haastrecht, manager Wonen van WSL, een informatiebord voor de proefwoning. Van Beurden prees de trekkersrol van WSL in deze duurzaamheidsopgave: “Bij de gemeente staat duurzaamheid hoog op de agenda. Dat blijkt alleen al uit ons nieuwe, energieneutrale, Huis van Leusden. Woningstichting Leusden bezit bijna een kwart van alle woningen in Leusden. Het is mooi om te zien dat WSL zelf de handschoen heeft opgepakt om in 2022 gemiddeld energielabel B voor haar huurwoningen te realiseren. Een mooie opgave, goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee van de huurders!

Een mooie opkomst vandaag. Het is goed te zien dat de huurders interesse hebben en zeggen dat ze het goed vinden dat we dit doen,” zegt Willem van Tol, projectleider van WSL. “Over ruim twee weken zijn de huurders elke vrijdagmiddag welkom bij het spreekuur van de aannemer, in de proefwoning. De uitvoerder en de projectleider van Mens-Zeist beantwoorden dan alle vragen. Ook is de proefwoning dan klaar, dus kan men zien welke aanpassingen we doorvoeren, op weg naar zeer energiezuinige woningen.

Opruimactie

In deze leegstaande huurwoning kunnen omwonenden zien wat er met hun woning gebeurt tijdens het project. De aanwezige huurders bekeken direct het nieuwe HR++glas dat nog die ochtend geplaatst was. Aannemer Mens-Zeist beantwoorde direct vele vragen en bood hulp aan bij het opruimen van de woning voor de werkzaamheden. Bij elke fase worden er voor de bewoners containers geplaats, als ‘opruimactie’. Mensen die hun woning opruimen om plaats te maken voor de aannemer hoeven zo niet naar de milieustraat, maar kunnen hun spullen kwijt in de daarvoor bestemde container. “Een extra service om het ingrijpende traject iets te verzachten. Mensen hebben toch vijf werkdagen werklui over de vloer. Waar we kunnen helpen, doen we dat,” stelt Sjaak Reedijk van Mens-Zeist gerust.

Tot en met 2022

De 38 eengezinswoningen aan de Kuperssingel is de eerste fase van in totaal 743 woningen verspreid door heel Leusden. Op de website van WSL staat meer informatie over de planning en de werkzaamheden die tot en met 2022 duren. (wsleusden.nl/duurzaamheid)

Deel deze pagina