Esveld heeft een nieuw uiterlijk: klaar voor de toekomst

Publicatiedatum: 03-07-2020

Met een feestelijke bijeenkomst werd de afronding gevierd van onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw Esveld in Achterveld. In november startten de werkzaamheden. Esveld kreeg een nieuwe ingang, een scootmobielruimte, een nieuw kleurtje, nieuwe balkons én diverse bewoners kregen ook een nieuwe badkamer. Een flinke verandering dus.

De huurders van Esveld kozen zelf de nieuwe kleur op de kozijnen.

Tijdens een eerste bewonersavond lieten we hen ook kiezen: wil je gelijk een nieuwe badkamer of doen we dit later?” vertelt Wil van den Hudding (sociaal beheer, WSL). “Unaniem kozen voor één grote verbouwing. Dan hadden ze het ook maar gelijk gehad. Wij vonden dat wel stoer van ze!

Oude naam, nieuw op de gevel
Daar waar de keuze voor de kleur op de kozijnen – blauw of groen - met een nipte meerderheid won, kozen de bewoners massaal voor de terugkeer van de naam Esveld op de zijgevel.

Architect Leon Ansems tekende het ontwerp, bouwbedrijf VIOS zorgde, samen met WSL projectleider Eva Cafuli, voor een strakke uitvoering.

Toen het coronavirus uitbrak, werd het even spannend. Het werk in het gebouw stopte tijdelijk. ” legt Roy Diks (VIOS) uit. Gelukkig kon de uitwerking van de buitenzijde wel gewoon doorgaan, natuurlijk binnen de geldende maatregelen,

Met een grotere, lichte entree en een aparte scootmobielruimte ontstaat er meer licht en ruimte in het gebouw. De naam Esveld is duidelijker zichtbaar. Het gebouw is klaar voor de toekomst.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden