Geen objecten gevonden

Huuraanpassing per 1 juli 2020: maatwerk bij betaalproblemen

Publicatiedatum: 15-04-2020

Deze week ontvangen onze huurders de brief ‘jaarlijkse huuraanpassing’. Door de mogelijkheid tot huurbevriezing, huurverlaging en het grotendeels blijven bij ‘inflatie’ worden de huurprijzen gemiddeld verhoogd met 2,6%. We begrijpen dat sommige huurders in deze coronacrisis betalingsproblemen kunnen krijgen. Samen met deze huurders zoeken we naar een oplossing om hen te ondersteunen met maatwerk.

Er zijn verschillende oplossingen denkbaar.  “Huurders die in de problemen raken, wachten soms te lang met hulp inschakelen. Daarom vragen we onze huurders, die hun baan verliezen of wiens inkomen nu flink daalt, om contact met ons op te nemen,” zegt interim bestuurder Rob van Beek. “Onze medewerkers nemen samen met de huurder de situatie door. Wellicht komt een huurder op basis van actuele gegevens wél in aanmerking voor huurbevriezing of huurverlaging.

Alsnog huurbevriezing aanvragen is mogelijk

Van Beek verwijst hiermee naar de mogelijkheid tot aanvragen huurbevriezing. Huurders met een bepaalde huurprijs in combinatie met het inkomen konden vorige maand een aanvraag indienen. “Zoals de Woonbond en Aedes samen afspraken, moesten we hierbij kijken naar het inkomen van 2018. Flexwerkers, ondernemers en andere huurders met een sterke inkomensdaling die kunnen aantonen dat het inkomen daadwerkelijk ernstig is gedaald kunnen contact opnemen. Wij bekijken dan samen of er toch iets mogelijk is. Dit kan nog tot 1 juli 2020.

Andere mogelijkheden of uitstel van betaling

Bij minder ernstige inkomensdalingen of betalingsproblemen zijn er ook andere mogelijkheden denkbaar. Een soepele betalingsregeling of uitstel van betaling. Al deze oplossingen zijn persoonsgebonden. Daarom is het belangrijk dat onze huurders zo snel mogelijk contact opnemen, om erger te voorkomen. Huurder hoeven niet bang te zijn voor huisuitzetting. Ondanks dat huisuitzettingen bij WSL bijna nooit voorkomen, bespraken we met huurdersorganisatie HLVE niet alleen de huuraanpassing. We maakten ook de afspraak huisuitzettingen tijdens deze crisis niet door te laten gaan.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden