Start verkoop 4 KoopGarantwoningen in Achterveld

Publicatiedatum: 08-02-2023

In Achterveld bouwt Koopmans in opdracht van Omthuis vier Koop-Garantwoningen. De nieuwe huizen worden onder voorwaarden verkocht. Zo kunnen alleen huurders van Omthuis deze huizen kopen en het maximale (huishoud)inkomen is € 65.000. De prijs van een huis is € 275.000 vrij op naam. De verkoop start op donderdag 16 februari op het kantoor van Herbrink Makelaars. Reageren kan tot 7 maart 12.00 uur. Zijn er meer belangstellenden? Dan worden de huizen toegewezen op basis van loting. We verwachten dat de huizen half juli 2023 worden opgeleverd.

Heb je belangstelling of wil je meer weten? Neem contact op met Herbrink Makelaars   

Als een eigen huis kopen financieel net niet haalbaar is, kan KoopGarant dé manier zijn om toch een huis te kopen. Bij KoopGarant krijg je namelijk korting op de aankoopprijs. Met de KoopGarant-woningen wordt een eigen huis betaalbaar. Je betaalt namelijk een lagere prijs dan de marktwaarde van de woning. Stel dat je deze woning eigenlijk niet zou kunnen financieren, dan lukt dat misschien wel met KoopGarant. Ook je maandlasten zijn lager dan wanneer je de woning voor de marktwaarde koopt.

Wat betekent KoopGarant voor jou?
Je koopt een woning voor een lagere prijs dan de marktwaarde omdat Omthuis je een zogenaamde koperskorting geeft. Je hebt hierdoor lagere financieringslasten en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting. Je kunt de woning financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting (mits de lening voldoet aan de algemene wettelijke regels voor renteaftrek, zoals volledige aflossing).

Hoe werkt de terugkoopgarantie?
We hopen natuurlijk dat je jaren met plezier woont in je huis. Wil je toch verkopen? Dan ben je verplicht je huis te verkopen aan Omthuis. Omthuis koopt  gegarandeerd en binnen 3 maanden terug. Je krijgt een terugkoopprijs die bestaat uit de oorspronkelijk koopprijs, plus of min een aandeel in de waardeontwikkeling. De prijsverlaging die je bij de aankoop hebt gekregen wordt op deze manier verrekend met Omthuis.

Heb je belangstelling of wil je meer weten?
De verkoop start op donderdag 16 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Herbrink Makelaars in Leusden. Neem contact op met Herbrink Makelaars voor meer informatie. 

 

 

 

Deel deze pagina